Krokodil Artis bezweken door seks

@Erik Feenstra

In de Amsterdamse dierentuin Artis is een vrouwtjeskrokodil bezweken aan verwondingen die ze opliep tijdens seks met een mannetje. Het vrouwtje was een onechte gaviaal, een diersoort die met uitsterven wordt bedreigd en die tot de krokodillen wordt gerekend. In het wild leven er nog maar 2.500 exemplaren en slechts tien Europese dierentuinen houden de soort. Arti spreekt van een groot verlies voor het Europese fokprogramma. 

Deze diersoort weet van wanten als het op seks aankomt. Gaviaalmannetjes grijpen met hun bek de vrouwtjes vast, die dat best vinden en zich niet verzetten. Het mannetje klimt op het vrouwtje, slaat zijn achterpoten en staart om haar lijf en samen zinken ze een paar keer naar de bodem. Uit sectie op de dode krokodil is gebleken dat ze wonden over haar hele lichaam had, onder andere aan haar keel. Ze is uiteindelijk gestikt. Volgens Artis komt het vrijwel nooit voor dat een onechte gaviaal sterft aan de gevolgen van seks.

Lees ook:Gorilla geboren in Artis
Lees ook:Grote miereneter in Artis geboren
Lees ook:Zeeleeuwtje geboren in Artis
Lees ook:Geslacht ijsbeertweeling in Ouwehands Dierenpark bekend
Lees ook:Jarig Artis zoekt steun voor nieuw olifantenverblijf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>