Geslacht ijsbeertweeling in Ouwehands Dierenpark bekend

Het vermoeden van de dierverzorgers in Ouwehands Dierenpark is eindelijk bevestigd: de ijsbeertweeling bestaat uit een mannetje en vrouwtje. Dat is met zekerheid vastgesteld na observaties door de glazen wand van het ijsberenverblijf ‘Neus aan Neus’, gecombineerd met verschillende gedragingen zoals de manier van plassen (bron: persbericht).

De twee jongen hebben de namen Akiak (mannetje) en Sura (vrouwtje) gekregen. Deze namen betekenen in het Inuit, respectievelijk ‘dapper’ en ‘nieuw leven’. De twee jongen zijn samen met hun moeder elke dag te zien in het ijsberenverblijf en staan centraal in het zomerprogramma van de avonturiers. Zij presenteren een speciale quiz over de opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan.

Op de polen slaat de klimaatverandering genadeloos toe. De aarde warmt op door het broeikaseffect en het zee-ijs smelt in razend tempo. Dit heeft effect op het leefgebied van verschillende pooldieren, waaronder dat van de ijsbeer. De ijsschotsen waarvan ijsberen jagen worden kleiner en komen steeds verder uit elkaar te liggen. Er zit voor de beren niets anders op dan lange afstanden te zwemmen om aan voedsel te komen. Hierdoor verdrinken steeds meer ijsberen. De Pole to Pole campagne gaat over ons en hoe wij door kleine veranderingen in ons gedrag pooldieren kunnen helpen.

Ouwehands Dierenpark is succesvol in het fokken van deze bedreigde diersoort. De ijsbeer is met name op de lijst van bedreigde diersoorten gekomen vanwege de gevolgen van de klimaatverandering. Het fokprogramma is zeer belangrijk voor het in stand houden van deze bedreigde diersoort.

Lees ook:‘Familiereünie’ bij de ijsberen in Ouwehands Dierenpark Rhenen
Lees ook:Unieke ijsbeerdrieling geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen
Lees ook:IJsbeertweeling voor het eerst naar buiten in Ouwehands Dierenpark Rhenen!
Lees ook:Dierenrijk in Nuenen is (ijs)beretrots: twee ijsbeertjes geboren
Lees ook:Kom naar het Park van Sint in Ouwehands Dierenpark!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>