Reuzenpanda’s komen 12 april naar Ouwehands Dierenpark

Begin januari kwam een Chinese delegatie het nieuwe pandaverblijf in Ouwehands Dierenpark in Rhenen keuren om te kijken of ze de twee beloofde dieren kunnen overdragen. Eerdaags is het zover: op 12 april worden de reuzenpanda’s in Nederland verwacht. Ze komen ‘s avonds aan op Schiphol en worden vervolgens naar Rhenen vervoerd. 

Mannetje Wu Wen en vrouwtje Xing Ya komen voort uit een Chinees fokprogramma en gaan in Ouwehands hopelijk voor nakomelingen zorgen. ’We zijn klaar voor de panda’s', verzekerde een woordvoerder van Ouwehands. China is kieskeurig als het gaat om uitlenen van de bedreigde reuzenpanda aan buitenlandse dierentuinen. In Europa leeft de panda in 18 dierentuinen.

Lees ook:Rhenen in de ban van ‘pandamania’
Lees ook:Panda’s op 30 mei voor het eerst te zien in Ouwehands Dierenpark
Lees ook:Pandasia Ouwehand opent – panda’s voor het eerst naar buiten
Lees ook:‘Familiereünie’ bij de ijsberen in Ouwehands Dierenpark Rhenen
Lees ook:Unieke ijsbeerdrieling geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>