Panda’s op 30 mei voor het eerst te zien in Ouwehands Dierenpark

Begin januari kwam een Chinese delegatie het nieuwe pandaverblijf in Ouwehands Dierenpark in Rhenen keuren om te kijken of ze de twee beloofde reuzenpanda’s konden overdragen. Woensdag 12 april kwamen ze aan, maar eerst moesten ze een tijd in quarantaine om te wennen en uit te rusten van de reis. Dinsdag 30 mei zijn de panda’s voor het eerst te zien: dan opent de Chinese ambassadeur in ons land de deur van Pandasia, het verblijf dat speciaal voor het duo is gebouwd.

Er is een ware run op tickets op gang gekomen. Voor de eerste dagen dat de panda’s te zien zijn, zijn al geen kaarten meer te koop. Rhenen is al maanden in de ban van de ‘pandamania’: etalages van winkels liggen vol panda-knuffels, maar ook pandabrood, pandabeddengoed, panda-grillworst en bamboeburgers.   Mannetje Wu Wen en vrouwtje Xing Ya komen voort uit een Chinees fokprogramma en gaan in Ouwehands hopelijk voor nakomelingen zorgen. ’We zijn klaar voor de panda’s', verzekerde een woordvoerder van Ouwehands. China is kieskeurig als het gaat om uitlenen van de bedreigde reuzenpanda aan buitenlandse dierentuinen. In Europa leeft de panda in 18 dierentuinen.

Lees ook:Rhenen in de ban van ‘pandamania’
Lees ook:Pandasia Ouwehand opent – panda’s voor het eerst naar buiten
Lees ook:Reuzenpanda’s komen 12 april naar Ouwehands Dierenpark
Lees ook:Ontsnapte panda weer terug in Blijdorp
Lees ook:Feestelijke kinderpremière Pandafilm woensdag 10 juni in Omniversum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>