Paleis op de Dam gaat maand dicht

Het Koninklijk Paleis op de Dam gaat vanaf 8 april voor een maand dicht voor het publiek. Dan beginnen in het paleis de voorbereidingen voor de troonswisseling op 30 april. Koningin Beatrix tekent er de Acte van Abdicatie en Willem-Alexander de paperassen waarbij hij koning wordt. Traditie is dat ze daarna op het balkon verschijnen en de net afgetreden vorst de nieuwe aan het publiek voorstelt.

Of dat nu ook gebeurt, staat nog niet in de officiële draaiboeken, maar daar kunnen we wel van uitgaan. Wellicht dienst het paleis ook voor onderkomen voor een aantal hoge gasten. Ook daarover is nog niets bekend. Luxe hotels in de buurt als Krasnapolsky, l’Europe en Victoria waren de dag na de toespraak van Beatrix al volgeboekt. Het paleis blijft tot 7 mei dicht, omdat het ook gebruikt wordt voor de Dodenherdenking op zaterdag 4 mei.

Lees ook:Paleis Het Loo vanaf 2018 drie jaar dicht voor verbouwing
Lees ook:Koningin heropent Paleis op de Dam
Lees ook:Paleis Soestdijk tijdelijk opnieuw open
Lees ook:Fototentoonstelling Beatrix op Soestdijk
Lees ook:Wat doen we met paleis Soestdijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>