Paleis Het Loo vanaf 2018 drie jaar dicht voor verbouwing

Paleis Het Loo gaat van 2018 tot 2021 dicht vanwege een grote renovatie. De paleistuinen, stallen en restaurants blijven open, maar het hoofdgebouw gaat zeker drie jaar dicht. Het paleis ging in de jaren tachtig open voor het publiek. Sindsdien is er geen groot onderhoud meer aan het pand gepleegd.

Tijdens de verbouwing worden de technische installaties en de klimaatregulering aangepakt en wordt asbest verwijderd. Het museum maakt van de gelegenheid gebruik om de publieksfaciliteiten te verbeteren. Het gebouw is niet berekend op het groeiende aantal bezoekers, op dit moment 400.00 per jaar. Zo komt er op het plein voor het paleis komt een nieuwe grote entree. Hoe het vernieuwde paleis eruit gaat zien, is nog niet bekend, maar het moet in de toekomst 500.000 bezoekers per jaar kunnen behappen.

Op dit moment zijn er meerdere tentoonstellingen in het paleis te zien. ‘Der Kaiser‘ toont het leven van de laatste keizer van Europa, de Duitse keizer Wilhelm II (1859-19410 die na de Eerste Wereldoorlog asiel zocht in Doorn, te zien tot en met 28 februari. ‘Royal Showpieces‘ toont tot en met 17 april de eetcultuur aan het hof. ‘Bloemenpaleis Het Loo‘ laat tot en met 1 mei zien hoe de tuin in drie eeuwen tijd veranderde.

Lees ook:Spirit of Winter bij Paleis Het Loo
Lees ook:Karel de Grote Jaar van start in Nijmegen
Lees ook:Paleis Soestdijk jaar langer open voor publiek
Lees ook:Winter Efteling 2012
Lees ook:Paleis Soestdijk tijdelijk opnieuw open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>