Wat doen we met paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk staat leeg, sinds prins Bernhard is overleden. De Rijksgebouwendienst weet voorlopig nog niet wat ze met de voormalige woning van prinses Juliana en prins Bernhard moeten doen. De dienst, onderdeel van het ministerie van VROM, overlegt met verschillende partijen over een nieuwe bestemming. Zorgvuldigheid vindt de dienst belangrijker dan haast maken met plannen. Voorlopig blijft paleis Soestdijk open voor het publiek.

Sinds 2007 gingen de paleisdeuren open: tot nu toe namen ongeveer driehonderdduizend mensen een kijkje. Dat kunnen ze in ieder geval ook in 2010 nog komen doen. Dagblad de Telegraaf hield een peiling op haar website. Driekwart van de 25.000 stemmers wil dat het paleis een historisch museum wordt. Volgens de krant ‘zijn er maar weinig gebouwen die de gemoederen zo bezighouden als paleis Soestdijk’. Tot de troonsafstand in 1980 kwamen de mensen op Koninginnedag van heinde en verre naar het paleis voor het bloemendefilé voor de jarige koningin Juliana. In de Tweede Kamer zijn de partijen er ook nog niet uit. Maar er is nog iemand die de toekomst van het paleis kan bepalen. Wie weet, wil Willem-Alexander er wel met zijn gezin  gaan wonen, wanneer hij koning wordt.

Lees ook:Juliana even terug op paleis Soestdijk
Lees ook:Fototentoonstelling Beatrix op Soestdijk
Lees ook:Rijk zoekt ideeën voor herbestemming Paleis Soestdijk
Lees ook:Veiling inboedel Paleis Soestdijk
Lees ook:Veiling spullen koningin Juliana van start

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wat doen we met paleis Soestdijk

  1. Pingback: Paleis Soestdijk goede locatie National Historisch Museum | Eropuit

  2. Pingback: Paleis Soestdijk jaar langer open voor publiek | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>