Winter Efteling opent haar deuren

De Winter Efteling is vanaf vandaag tot en met 31 januari 2010 open, met bijna alle attracties, behalve de Phyton, de Piraña en de Roeivijver (2012: klik hier). Als het niet vriest, zijn de Vliegende Hollander, Halve Maen, Bobbaan en D’Oude Tuffer gewoon open. Op de Winter Efteling is een Beierse markt en een IJspaleis met schaatsen te huur. Er rijdt een arrenslee rond en muzikanten geven hun beste. De Winter Efteling is iedere dag open van 11.00 tot 20.00 uur; op Oudejaar tot 18.00 uur en op Nieuwjaarsdag gesloten.

In het Carnaval Festival gaan bezoekers op wereldreis langs 18 verschillende landen en 270 poppen. Dagelijks zwieren en zwaaien acrobaten door de lucht in het Huis van de Vijf Zintuigen, laat Pardoes de Tovenar het om 19.30 uur sneeuwen op de Brink en zijn er zangwedstrijden in het Sprookjesboom Theater. In de weekenden en tijdens de kerstvakantie is het feest in het IJspaleis met tovenaarsdochter Tika, Kwark en de Grobbebollen.

Op 1 april 2010 heropent het park, ‘om nooit meer dicht te gaan’, kondigde directievoorzitter Bart de Boer aan. Gisteravond opende het vakantiepark Bosrijk, een verblijfsaccommodatie  naast het attractiepark in Kaatsheuvel. Met Bosrijk is de Wereld van de Efteling een korte vakantiebestemming voor drie of vier nachten geworden. Het pretpark stevent dit jaar af op een recordaantal bezoekers van 4 miljoen: 20 procent meer dan vorig jaar. De Boe blikt terug op een succesvol eerste jaar als directeur: ‘We hebben een heel erg goed jaar gehad.’ Oudgedienden bij het park weten dat een economische crisis altijd goed is voor de Efteling: mensen blijven dan dichter bij huis. Volgens De Boer is het park bovendien ‘de ideale kans om aan de sores van de crisis te ontsnappen. Opmerkelijk genoeg gaven de bezoekers nauwelijks minder geld uit tijdens hun dagje uit.’

Lees ook:Winter Efteling opent haar deuren
Lees ook:Winter in de Efteling: vanaf 14 november elf weken in warme wintersferen
Lees ook:Efteling Bosrijk voor derde jaar op rij ‘Beste vakantiepark van Nederland’
Lees ook:Wintertijd in de Efteling
Lees ook:Winter Efteling opent 18 november

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>