Wintertijd in de Efteling

Op dit moment is de Efteling gesloten, maar tot en 6 januari en in de weekenden in januari is het pretpark gedeeltelijk open van 11.00 tot 20.00 uur (2012: klik hier). Veel attracties zijn gesloten: de Vliegende Hollander, de Bosbaan, de Python, de Piraña, d’Oude Tuffer, de Roeivijver, de Gondoletta en de Pegasus. Allemaal spectaculaire publiekstrekkers, maar wees eerlijk: wie wil er nou in de vrieskou een nat pak halen of met vliegende vaart rondslingeren, om daarna bibberend bij een vuurtje op te warmen?   De sprookjesfiguren hebben zich winters aangekleed en een aantal sprookjesbosbewoners zijn in levende lijve te zien in optredens en openhaard concerten, bijvoorbeeld op de Brink. De Efteling is feeëriek verlicht en bezoekers kunnen zich her en der in het park warmen aan kamp-vuren. Het Efteling Theater, naast de ingang van het pretpark, presenteert de musical ‘Assepoester’. Als het park open is, is het theaterbezoek te combineren met deze voorstelling. Een arrangement met een overnachting in het Efteling Hotel is ook mogelijk. 

Kortom: wie sensatie wil, moet tot de lente wachten, maar voor wie weg wil dromen in rustieke  sprookjessferen, is deze tijd van het jaar ideaal. Daarnaast biedt de Efteling een aantal winterse attracties, zoals een rondje door het park met de arrenslee, een grote staatsbaan in het IJspaleis, een sneeuwglijbaan, langlaufbaan ‘t Hijgend Hert en luchtkussens in het Kinder Winter Wonderland.

Lees ook:Winter Efteling 2012
Lees ook:Winter Efteling 2011 opent de poort
Lees ook:Winter Efteling opent 18 november
Lees ook:Efteling beste pretpark in de Benelux
Lees ook:Efteling: twee attracties tijdelijk dicht na brand in bomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>