Winter in de Efteling: vanaf 14 november elf weken in warme wintersferen

Wanneer de dagen korten en de temperatuur daalt, is het zover: maandag 14 november tot en met 31 januari is het Winter Efteling. Ruim 11 weken lang hult het attractiepark zich in wintersferen met vreugdevuren, guirlandes met duizenden lichtjes en speciale winterattracties als een schaats- en een langlaufbaan. Aquanura, de grootste watershow van Europa, is deze periode op z’n allermooist tegen de donkere winterhemel. En ook dit jaar kun je Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze komen vieren. Tickets: zie website (bron: persbericht).

Bezoekers kunnen een romantisch winters decor en veel gezelligheid verwachten. De Sneeuwprinses en de Vuurprins brengen met hun arrenslee dagelijks een muzikaal bezoek aan de Vreugdevuren en vertoeven dagelijks in het IJspaleis. In het Sprookjesbos is de wintervoorstelling van de parkshow Sprookjesboom te zien. Daarnaast zijn er speciale winterattracties, zoals Langlaufbaan ’t Hijgend Hert van zo’n 400 meter lang, en het overdekte IJspaleis met een echte sneeuwglijbaan en een in- en outdoor schaatsbaan. Voor knorrende magen zijn overal in het park winterse lekkernijen. Afgezien van de waterattracties, Piraña en De Vliegende Hollander zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten.

Vanaf het schemeruur krijgt Villa Volta een andere gedaante, met een krakende gevel waarop een prachtige, optische illusie ontstaat. De parkshow Raveleijn, waarin paarden en raven een hoofdrol spelen, is ‘s avonds extra spannend door het spektakel van licht en vuur (t/m 8 januari). En ook de watershow Aquanura is in het donker op z’n mooist. Zo’n 200 fonteinen brengen attracties als Fata Morgana, Monsieur Cannibale en Joris en de Draak tot leven met muziek, vuur- en lichteffecten.

De Winter Efteling viert Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze, met vanaf 19.00 uur live optredens op verschillende pleinen en rond middernacht vuurwerk en bubbels. Vanaf 14 november zijn speciale tickets voor Oudejaarsavond te koop. De Winter Efteling is elke dag open: op weekdagen van 11.00 tot 18.00 uur, in het weekend van 11.00 tot 19.00 uur en tijdens de Kerstvakantie (24/12-8/1) dagelijks tot 20.00 uur. Op 31 december is het park open tot 18.00 uur. Wie Oudejaarsavond wil komen vieren, krijgt met een speciaal ticket toegang vanaf 19.00 uur. Het park – inclusief bijna alle attracties – blijft dan open tot 01.00 uur ‘s nachts.

Sinds 18 september is de Efteling-musical De gelaarsde Kat te zien in het Efteling Theater. In deze swingende musical vol kattenkwaad raken de kat en een arme molenaarszoon bevriend. De kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn mooie kleren en leren laarzen. Wat zou kat Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje? Naast de vaste kinderrollen spelen iedere speeldag maar liefst 37 kinderen eenmalig mee. De musical loopt tot en met 5 maart, dus ook in de kerstvakantie. Na een dag vol avontuur in de Efteling is het mogelijk om te blijven slapen in het Efteling Hotel of in Vakantiepark Efteling Bosrijk naast het attractiepark. Overnachten in de Efteling is altijd inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark.

Lees ook:Winter Efteling 2012
Lees ook:Winter Efteling opent 18 november
Lees ook:Winter Efteling 2011 opent de poort
Lees ook:Efteling 65 jaar – nieuw: vakantiepark Efteling Loonsche Land en familie-attractie Symbolica
Lees ook:Winter Efteling opent haar deuren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>