Halloween in Amsterdam: Festival, Parade en Horror Show

Woensdag 29 oktober tot en met zaterdag 1 november beleeft Amsterdam vier dagen ‘om van te gruwelen’: tijdens het Amsterdam Halloween Festival (2015: klik hier). Amsterdam SPOOK organiseert sinds 2000 Halloweenfeesten in de hoofdstad, met dit jaar als hoogtepunten de Fright Night Skate en het Underworld Halloween kostuumfeest op vrijdag. Zaterdag organiseert FOX de jaarlijkse Halloween Parade & Party.

Zie ook: Als de dood voor terror-clowns 

Dan trekken vampiers, heksen, zombies, monster, enge clowns en andere griezels in optocht door de binnenstad. Het is de grootste Halloween Parade van Nederland. Het is ook de stoet van de Deviant Mutant Vehicles: verminkte, omgebouwde voertuigen. De deelnemers verzamelen zich om 19.30 uur op de bouwplaats van het in aanbouw zijnde metrostation Rokin en vertrekken er om 20.30 uur. De route loopt via Rokin, Dam, Raadhuisstraat, Rozengracht, Marnixstraat, Nassaukade, van Limburg Stirumstraat naar de WesterGasFabriek. Daar komen de griezels rond 22.00 uur aan.  Deelnemen is gratis, maar voor het feest heb je een ticket nodig. FOX looft drie prijzen uit voor de origineelste creaties van een individu, een groep en een voertuig. Pathé Tuschinski organiseert in de nacht van 1 op 2 november voor de zesde keer de Halloween Horror Show, een show die ook in 19 andere steden te beleven valt.

Lees ook:FOX Amsterdam Halloween Parade
Lees ook:Amsterdam Halloween Parade 2015
Lees ook:Amsterdam Halloween 2012 – The End is Near
Lees ook:Amsterdam Halloween Festival 2017
Lees ook:Halloweenfeesten 2011 in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>