FOX Amsterdam Halloween Parade

Op zaterdagavond 26 oktober wordt het wordt griezelig in Amsterdam, tijdens het Halloween weekend (2014: klik hier). Dan trekt de FOX Amsterdam Halloween Parade door de stad, een optocht voor vampiers, heksen, zombies, monster, enge clowns en andere griezels. Het is de grootste Halloween Parade van Nederland. Het is ook de stoet van de Deviant Mutant Vehicles: verminkte, omgebouwde voertuigen. De deelnemers verzamelen zich om 19.30 uur op de bouwplaats van het in aanbouw zijnde metrostation Rokin. De route is 3,8 kilometer en loopt via Rokin, Dam, Raadhuisstraat, Rozengracht, Marnixstraat, Nassaukade, van Limburg Stirumstraat maar de WesterGasFabriek. Daar komen de griezels rond 22.00 uur aan.

Deelnemen is gratis, maar aanmelden via Facebook is gewenst. FOX looft drie prijzen uit voor de origineelste creaties van een individu, een groep en een voertuig. De jury bestaat uit actrice Victoria Koblenko, stylist Fred van Leer en drag queen Jennifer Hopelezz. Het Rozentheater van Boom Chicago op de Rozengracht is omgetoverd tot een speciaal haunted house: ‘Nightmare on the Rozengracht’. Op het terrein van de Westergasfabriek vindt voor de 5e keer de Amsterdam Halloween Party plaats, met 100 % verkleed publiek HET Halloween feest van Nederland, aldus de aankondiging. Er is een strikte dresscode; thema dit jaar is Circus Mortale, maar ook andere Halloween creaties en outfits zijn Oké. Het feest begint onmiddellijk na aankomst van de parade.

Lees ook:Halloween in Amsterdam: Festival, Parade en Horror Show
Lees ook:Amsterdam Halloween Parade 2015
Lees ook:Amsterdam Halloween 2012 – The End is Near
Lees ook:Amsterdam Halloween Festival 2017
Lees ook:Amsterdam Halloween Parade 2016 gaat NIET door, feest op Westergasterrein wel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>