Landelijke Sterrenkijkdagen: vrijdag 3 t/m zondag 5 maart

Vrijdag 3 tot en met zondag 5 maart vinden voor de 41e keer de Landelijke  Sterrenkijkdagen plaats. Traditioneel in het laatste weekend waarin het wintertijd is en de maan in het eerste kwartier staat: dan is hij vroeg zichtbaar en stoort hij later op de avond niet. Bij een groot aantal publieke sterrenwachten, particulieren en sterrenkunde-verenigingen in het hele land kan iedereen terecht om een blik door een telescoop te werpen en de sterrenhemel te bewonderen.

Bij helder weer is er veel interessants aan de hemel te zien en daarnaast is er meestal een aanvullend programma met verhalen over sterrenkunde en rondleidingen, dus ook bij slecht weer blijft het de moeite waard om langs te komen. Blikvangers zijn een smalle maansikkel, vlak voor eerste kwartier, Mars en reuzenplaneet Jupiter met zijn vier manen (op zaterdag drie), in het zuiden sterrenbeeld Orion met zijn nevels en de sterrenhoop Plejaden. In de verrekijker is te zien dat het om veel meer sterren gaat. In België zijn vrijdag en zaterdag sterrenkijkdagen.

Lees ook:Vrijdag 11 t/m zondag 13 maart: 40e Landelijke Sterrrenkijkdagen
Lees ook:Landelijke Sterrenkijkdagen 2015
Lees ook:Landelijke sterrenkijkdagen 2014
Lees ook:Landelijke Sterrenkijkdagen
Lees ook:Landelijke Sterrenkijkdagen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>