Vrijdag 11 t/m zondag 13 maart: 40e Landelijke Sterrrenkijkdagen

IMG_20160918_172847Vrijdag 11 tot en met zondag 13 maart vindt de 40e editie plaats van de Landelijke  Sterrenkijkdagen (2017: klik hier). Zoals gebruikelijk is gekozen voor het laatste weekend waarin het wintertijd is en de maan in het eerste kwartier staat. Dan is hij vroeg zichtbaar en stoort hij later op de avond niet. Bij een groot aantal publieke sterrenwachten, particulieren en sterrenkunde-verenigingen in het hele land kan iedereen terecht om een blik door een telescoop te werpen en de sterrenhemel te bewonderen.

Bij helder weer is er veel interessants aan de hemel te zien en daarnaast is er meestal een aanvullend programma met verhalen over sterrenkunde en rondleidingen, dus ook bij slecht weer blijft het de moeite waard om langs te komen. Blikvangers zijn de reuzenplaneet Jupiter met zijn vier manen, sterrenbeeld Orion met zijn nevels en de zeven opeengepakte sterren Plejaden. In de verrekijker is te zien dat het om veel meer sterren gaat. In België zijn vrijdag en zaterdag sterrenkijkdagen.

Lees ook:Landelijke Sterrenkijkdagen: vrijdag 3 t/m zondag 5 maart
Lees ook:Landelijke Sterrenkijkdagen 2015
Lees ook:Landelijke sterrenkijkdagen 2014
Lees ook:Landelijke Sterrenkijkdagen
Lees ook:Sterrenkijkdagen 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>