Landelijke Sterrenkijkdagen

Vrijdag 14 tot en met zondag 16 maart vinden voor de 32e keer de landelijke Sterrenkijkdagen plaats (editie 2012: klik hier). De Nederlandse sterrenwachten, planetaria en amateur sterrenkundigen organiseren deze dagen ieder jaar: dan openen ze op 74 plaatsen in het hele land hun deuren om het publiek te laten kennismaken met sterrenkunde. Belangstellenden kunnen dan met eigen ogen door telescopen naar hemellichamen kijken. Voor alle adressen en openingstijden: zie de website van stichting ‘De koepel’, die de kijkdagen coördineert. 

 

 

Bij slecht weer is er een alternatief programma met lezingen, exposities, dia’s en informatie over sterrenkunde als hobby. De Sterrenkijkdagen zijn altijd in de wintertijd, rondom de tijd dat het eerste kwartier van de Maan is. De toegang is meestal gratis. Sommige sterrenwachten vragen wel entreegeld; dit is op de lijst op de website terug te vinden.

 

Lees ook:Landelijke Sterrenkijkdagen
Lees ook:Landelijke Sterrenkijkdagen 2010
Lees ook:Landelijke Sterrenkijkdagen: vrijdag 3 t/m zondag 5 maart
Lees ook:Landelijke Sterrenkijkdagen 2015
Lees ook:Vrijdag 11 t/m zondag 13 maart: 40e Landelijke Sterrrenkijkdagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>