N8 – Amsterdam Museumnacht, zaterdag 4 november

Zaterdag 4 november vindt de 17e editie van de N8 Amsterdam plaats, de jaarlijkse museumnacht in de hoofdstad. Meer dan 50 culturele instellingen openen hun deuren van 19.00 tot 02.00 uur hun deuren. Doel is om een jong publiek tussen 18 en 35 jaar naar musea te lokken. De Museumnacht werd voor het eerst in 2000 georganiseerd, met de de Berlijnse Nacht der Museen als voorbeeld. De N8 vond in de loop der jaren navolging in veel steden.

In 2014 werden tijdens de opening voor het eerst de N8-sokkels uitgereikt.  Met een ticket van 19.50 euro (zie website) kun je terecht bij alle musea en galeries en hun programma’s. Op vertoon van je e-ticket krijg je bij het eerste museum dat je bezoekt een polsbandje, dat je de rest van de avond moet laten zien om gratis naar binnen te kunnen (op meerdere afterparty’s krijg je korting). Daarna is de e-ticket tot 31 december geldig tijdens een herhaalbezoek in een van de deelnemende musea (met uitsluiting van Artis).

Lees ook:N8 – Amsterdam: Museumnacht 2016, zaterdag 5 november
Lees ook:Zaterdag 7 november: N8 – Museumnacht Amsterdam 2015
Lees ook:Museumnacht Amsterdam 2013
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2012
Lees ook:Rotterdam: Museumnacht 010 op zaterdag 4 maart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>