N8 – Amsterdam: Museumnacht 2016, zaterdag 5 november

Zaterdag 5 november vindt de 16e editie van de N8 Amsterdam plaats, de jaarlijkse museumnacht in de hoofdstad. Meer dan 50 culturele instellingen openen hun deuren van 19.00 tot 02.00 uur hun deuren. Het wordt de grootste Museumnacht ooit. Doel is om een jong publiek tussen 18 en 35 jaar naar musea te lokken. Vorig jaar werden tijdens de opening voor het eerst de N8-sokkels uitgereikt: museum Van Loon en EYE vielen in de prijzen voor hun projectpannen die door de kaartkopers ‘meest innovatief voor jongeren’ werden gevonden.

Naar verwachting komen er zo’n 32.000 bezoekers naar de musea en galeries. Met een ticket van 19.50 euro (zie website) kunnen zij terecht bij alle musea en galeries en hun programma’s. Op vertoon van je e-ticket krijg je bij het eerste museum dat je bezoekt een polsbandje, dat je de rest van de avond moet laten zien om gratis naar binnen te kunnen (op meerdere afterparty’s krijg je korting). Daarna is de e-ticket tot 31 december geldig tijdens een herhaalbezoek in een van de deelnemende musea (met uitsluiting van Artis). De eerste Museumnacht vond plaats in 2000, naar het voorbeeld van Die Lange Nacht der Museen in Berlijn. Inmiddels heeft de Museumnacht navolging gekregen in meerdere steden in het land.

Lees ook:N8 – Amsterdam Museumnacht, zaterdag 4 november
Lees ook:Zaterdag 7 november: N8 – Museumnacht Amsterdam 2015
Lees ook:Museumnacht Amsterdam 2013
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2011
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>