Museumnacht Amsterdam 2013

Zaterdag 2 november vindt in Amsterdam de 14e editie van de Museumnacht plaats, van 19.00 tot 02.00 uur (2014: klik hier). De N8 begint met de premiere van Nachtlicht in de drie musea aan het Museumplein: Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum. De deuren gaan om 18.30 uur open, maar alleen mensen met een speciaal museumnacht-ticket kunnen naar binnen.

Dat ticket biedt toegang tot 50 musea, meer dan 250 activiteiten, muziek, workshops, speciale rondleidingen, 10 routes, gratis GVB-vervoer, korting op 6 n8-afterparty’s in verschillende clubs en een gratis herhaalbezoek aan één van de deelnemende musea (geldig tot en met 31 december). Het evenement is ieder jaar uitverkocht. Vorig jaar trok de nacht 27.500 bezoekers. Ook dit keer zijn alle tickets uitverkocht, een recordaantal van 30.000. De museumnacht richt zich met name op een jong publiek van 18 tot 35 jaar. Speciaal voor deze nacht hebben jonge muzikanten drie nummers gemaakt. Het Gelders Orkest speelt game-muziek in het EYE Filminstituut. De organisatie roept bezoekers op om tijdens deze nacht foto’s te maken van zichzelf. Die worden getoond op 25 schermen in de musea.

 

Lees ook:Museumnacht Amsterdam
Lees ook:N8 – Amsterdam: Museumnacht 2016, zaterdag 5 november
Lees ook:N8 – Amsterdam Museumnacht, zaterdag 4 november
Lees ook:Zaterdag 7 november: N8 – Museumnacht Amsterdam 2015
Lees ook:Museumnacht Amsterdam 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>