Paff (Parool Film Fest): nieuw filmfestival in Amsterdam

IMG_20160516_144309Amsterdam krijgt er een nieuw filmfestival bij: Paff, het Parool Film Fest. Van woensdag 5 tot en met zondag 9 oktober zijn De Filmhallen in Oud-West het domein van het door onder meer Het Parool opgezette festival, met binnen- en buitenlandse speelfilms, documentaires en animatiefilms. Daarnaast zijn er talkshows en publieke interviews met regisseurs en acteurs.

Het festival heeft als doel om film ‘als kunstvorm te onderstrepen. ‘Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen: ‘Net als serieuze journalistiek is film in staat om inzichten te bieden en gerote verhalen behapbaar te maken.’ In totaal worden er 25 films vertoond. Paff opent woensdag met de première van de Nederlandse speelfilm ‘Tonio’ (trailer: klik hier), nar de gelijknamige bestseller van A.F.Th. van der Heijden.

Lees ook:Eerste editie Amsterdam Film Week
Lees ook:Culinair recensent Johannes van Dam overleden
Lees ook:Nederlands Film Festival 2014 in Utrecht
Lees ook:Tekenaar Peter van Straaten overleden
Lees ook:Hartenstraat trekt volle bioscoopzalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>