James Bond-expositie in Kunsthal Rotterdam

rotterdam4Zaterdag 12 oktober tot en met 8 februari is in de Kunsthal in Rotterdam een grote expositie te zien over James Bond: ‘Designing 007, fifty years of Bond Style’. Al vijftig jaar zijn de films rond ‘Bond, James Bond’ ongekend populair.  Dat was hoe de eerste Bond vijftig jaar geleden, Sean Connery, zijn naam uitsprak in ‘Dr. Who’. Bond groeide uit tot het meeste succesvolle merk in de filmgeschiedenis en drukte zijn stempel op technologie, design, lifestyle, mode, kunst en muziek.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en ‘Bondgirl’ Daphne Deckers openen de tentoonstelling. Zij had een kleine rol in ‘Tomorrow never Dies’  uit 1997, als assistent van schurk Jonathan Pryce. De expositie biedt een uitgebreide collectie van meer dan 500 attributen, kostuums, auto’s, storyboards en gadgets uit de 23 Bond-films die in 50 jaar tijd zijn gemaakt. De tentoonstelling was eerder met veel succes te zien in Londen, Toronto, Melbourne, Shanghai en Moskou. In Rotterdam zijn ee naantal exclusieve stukken aan de expositie toegevoegd, waaronder een explosievedoedelzak van Q uit ‘The World is Not Enough’ en een maquette van een enorm standbeeld uit ‘Golden Eye’. ‘Designing 007′ is samengesteld uit het archief van EON Productyions, de producent die mede verantwoordelijk is voor de Bond-films. Tickets en tijden: zie website.

Lees ook:Nachtelijke première nieuwe James Bond film Skyfall in Scheveningen
Lees ook:Bond-acteurs aanwezig bij Nederlandse première ‘Spectre’ in Tuschinski
Lees ook:NK Latin American dans in Almere
Lees ook:VerzamelaarsJaarbeurs in de Jaarbeurs Utrecht
Lees ook:Laatste kans om 1001 Inventions in Rotterdam te zien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>