VerzamelaarsJaarbeurs in de Jaarbeurs Utrecht

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Zaterdag 11 en zondag 12 april vindt in de Utrechtse Jaarbeurs de VerzamelaarsJaarbeurs plaats, het grootste vintage event van Europa, zoals altijd in combinatie met de Mega Platen en CD beurs (herfst 2016: klik hier). Verdeeld over vijf hallen bieden ruim 2.000 kramen alles wat er maar te verzamelen valt: van porseleinen poppen tot design artikelen, van serviesgoed tot antieke meubels. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten.

James Bond staat deze lente-editie centraal: zes voormalige James Bondgirls komen signeren op de beurs. Voor James Bond-fans een leuk extraatje, deze meet & greet met maar liefst zes Bondgirls, waaronder Caroline Munro. De Britse actrice was met Roger Moore te zien in The Spy Who Loved Me uit 1977 en signeert op de beurs.

Op 4 juli klinkt het startschot voor het Tour de France in de Jaarbeurs van Utrecht. Aanleiding voor een tentoonstelling op de VerzamelaarsJaarbeurs over alles wat met wielrennen te maken heeft. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door wielrenfanaat Daan van Overveld die vorig jaar een Dutch Collector Award-nominatie ontving voor zijn verzameling. Op de expositie zijn er 100 wielertruien, boeken, tijdschriften, bidons en wegwijzerborden te zien, met als klapper een wereldkampioenen trui van de Nederlandse Olympisch wielrenster en veldrijdster Marianne Vos.

Op zondag vindt er een parade plaats van ouderwetse kinderwagens. Al tientallen jaren verzamelt Nelly Sloep kinderwagens uit de periode 1900 tot 1970. Op de beurs organiseert zij een parade van kinderwagens uit de vorige eeuw. Sommige kinderwagens zijn zeldzaam en kostbaar. Op beiden beursdagen is Nelly Sloep ook aanwezig met een collectie poppen en kinderwagens afkomstig uit het Poppen- en Kinderwagenmuseum.

Last but no least organiseert kunstenaar Pet van de Luijtgaarden een modeshow met experimentele ontwerpen. Onder zijn hoede showen modestudenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht tijdens de beurs 20 experimentele ontwerpen geïnspireerd op Steam Punk. Deze modebeweging komt uit de Verenigde Staten en combineert een Gothic en Victoriaanse stijl met mechanische accessoires. Steam Punk staat voor een verlangen naar vroeger en de beweging romantiseert de tijd van de industrialisatie. De beurs is te bezoeken op zaterdag van 9.00 tot 17.00 en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Hoorn: historische Kinderwagenparade op zondag 10 juli
Lees ook:Baden in de Jaarbeurs
Lees ook:Poppen –en berenbeurs in Ahoy
Lees ook:Pop-Beer-Hobby Festival in Hilversum
Lees ook:Pop-Beer-Hobby Festival Alkmaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>