Pop-Beer-Hobby Festival Alkmaar

IJshal De Meent in Alkmaar is zaterdag 2 en zondag 3 mei 2009 het domein van poppen, beren, miniaturen en andere hobby’s tijdens het Hobby Festival Alkmaar. Circa 125 kramen zijn gevuld met spullen om sieraden te maken en materiaal voor de scrapbook -en 3D-kaarten. kralen, sieraden, keramiek, lintalles op het gebied van poppen en beren: om te bewonderen, te verzamelen of zelf te maken. Er zijn stands met alles dat van nut kan zijn bij het maken van miniatuurpoppenhuizen: een groot aantal poppenhuis -en miniatuurmakers heeft zich ingeschreven. Ook poppen, beren en alle materialen om ze te maken is op de beurs te vinden. Bijzonder is de workshop bonsaiboompje maken: het eindresultaat van deze miniboompjes is amper van echt te onderscheiden.   

 

Een grote boeken -en tijdschriftenstand biedt hobbylectuur. Er zijn antieke en nostalgische poppen te bewonderen. Een poppen/berendokter houdt spreekuur en verhelpt kleine kwaaltjes ter plekke. Ernstige kwalen kan de dokter niet op de beurs verhelpen: daarvoor moet de patiënt mee naar huis. Ook de KIKA beren ontbreken niet: KIKA staat voor Kinderen Kankervrij: een landelijke actie om geld in te zamelen voor kinderkankeronderzoek. In Zeeland is een grote groep vrijwilligers die kleren voor deze beertjes breit. De opbrengst van de kleding en van de KIKA beren gaat naar dit goede doel. De beurs is beide dagen geopend van 10.30 tot 16.30 uur. De toegang kost € 4,=; kinderen tot 12 jaar gratis; 65+ € 3,=. Online is een kortingsbon te bestellen van € 1,=.

Lees ook:Pop-Beer-Hobby Festival Ridderkerk
Lees ook:Pop-Beer-Hobby Festival in Hilversum
Lees ook:Pop-Beer-Hobbyfestival
Lees ook:Paraview, Sieraden, Reptilica & PC Groningen
Lees ook:Poppen –en berenbeurs in Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>