Cirque du Soleil met ‘Kooza’ in Amsterdan

Donderdag 13 maart tot en met zondag 27 april 2014 heeft Cirque du Soleil haar witte Grand Chapiteau (grote tent) en andere tenten opgezet op parkeerplaats P2 bij de Amsterdam ArenA in Zuidoost (2016: klik hier) en brengt er de nieuwe rondreizende voorstelling ‘Kooza’. De show vertelt het verhaal over een eenzame, droevige man die op zoel is naar zijn plek in de wereld. Het ‘Kooza’ keert Cirque du Soleil terug naar zijn eigen roots en spelen clowns en acrobaten de hoofdrol: de voor dit circus typerende combinatie van humor en spanning.

Wat in 1984 in het Canadese Quebec begon met twintig straatartiesten, groeide uit tot een mega onderneming met 1200 artiesten uit zo’n vijftig landen. Cirque du Soleil brengt sinds 1996 shows naar Nederland: de producties ‘Saltimbanco’, ‘Quidam’ en ‘Dralion’ ontvingen lovende kritieken en staande ovaties. In 2008 kwam het circus met ‘Varekai’ naar Amsterdam, dat in 2002 in Montreal in première ging en wereldwijd ruim vijf miljoen bezoekers trok. In 2010 volgde ‘Totem’. Cirque du Soleil kenmerkt zich door een vermenging van theater, dans, acrobatiek en sprookjesachtige décors en kostuums en gebruikt géén dieren.

Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Corteo’ in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Amaluna’ in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met TOTEM in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Varekai’ in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil nog tot 24 mei in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>