Cirque du Soleil met ‘Varekai’ in Amsterdam

Van donderdag 28 februari tot en met vrijdag 23 mei 2008 voert Cirque du Soleil haar nieuwe voorstelling ‘Varekai’ op in Amsterdam (2012: klik hier). Cirque slaat haar grote tent, ’Grand Chapiteau’, op naast de Arena in Amsterdam Zuidoost. ‘Varekai’ is een kleurrijke sprookjeswereld, diep in het bos op de top van een vulkaan. In Romani, de taal van de Roma, betekent Varekai ‘waar dan ook’. Dominic Champagne schreef de productie, ‘als eerbetoon aan de nomadische ziel, aan de geest van de kunst en de circustraditie’.

Er zijn al meer dan 100.000 kaarten verkocht. Door de overweldigende belangstelling voegt het Canadese gezelschap extra voorstellingen toe aan haar speelschema. Cirque du Soleil brengt sinds 1996 shows naar Nederland: de vorige producties ‘Saltimbanco’, ‘Quidam’ en ‘Dralion’ ontvingen lovende kritieken en staande ovaties. ‘Varekai’ ging in 2002 in Montréal in première en trok tot nu toe wereldwijd vijf miljoen bezoekers. In de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is een tentoonstelling te zien met foto’s, die Marco Cisaria achter de schermen maakte van ‘Varekai’: van warming-up, grime en aankleding tot en met de uiteindelijke acts. Te zien tot en met 30 maart.

 

 

Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Corteo’ in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Kooza’ in Amsterdan
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Amaluna’ in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil nog tot 24 mei in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met TOTEM in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Cirque du Soleil met ‘Varekai’ in Amsterdam

  1. Pingback: Circusfestival ‘Circo Circolo’ | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>