Cirque du Soleil met ‘Corteo’ in Amsterdam

Vrijdag 23 maart tot en met zondag 13 mei 2012 heeft Cirque du Soleil haar Grand Chapiteau (grote tent) en andere tenten opgezet op parkeerplaats P2 bij de Amsterdam ArenA (2014: klik hier) en brengt er de nieuwe voorstelling ‘Corteo’. De titel is Italiaans voor processie: hoe een clown een feestelijke parade ziet. De acteurs ‘nemen het publiek mee naar de theatrale wereld vol entertainment, comedy en spontane actie in een mysterieuze ruimte tussen hemel en aarde’, belooft de aankondiging.

Wat in 1984 in het Canadese Quebec begon met twintig straatartiesten, groeide uit tot een mega onderneming met 1200 artiesten uit zo’n vijftig landen. Cirque du Soleil brengt sinds 1996 shows naar Nederland: de producties ‘Saltimbanco’, ‘Quidam’ en ‘Dralion’ ontvingen lovende kritieken en staande ovaties. Daarna kwam het circus met ‘Varekai’ naar Amsterdam, dat in 2002 in Montreal in première ging en wereldwijd ruim vijf miljoen bezoekers trok. Cirque du Soleil kenmerkt zich door een vermenging van theater, dans, acrobatiek en sprookjesachtige décors en kostuums en gebruikt géén dieren.

Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Kooza’ in Amsterdan
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Amaluna’ in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met TOTEM in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Varekai’ in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil nog tot 24 mei in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>