Cirque du Soleil met ‘Amaluna’ in Amsterdam

Donderdag 17 maart tot en met 1 mei heeft Cirque du Soleil haar witte Grand Chapiteau (grote circustent) opgezet op parkeerplaats P2 bij de Amsterdam ArenA in Zuidoost en brengt er de nieuwe voorstelling ‘Amaluna’. Na de Europese première in Madrid volgden Brussel, Parijs, Londen en nu Amsterdam. Met hoofdzakelijk vrouwelijke artiesten is deze 33e show van ‘Cirque’ een ode aan de vrouw; ‘ama’ verwijst naar ‘moeder’ en ‘luna’ betekent maan. De show gaat over een liefdesverhaal tussen Miranda, de dochter van koningin Prospera en de jonge Romeo. Hun liefde wordt op de proef gesteld, maar tegenslagen weten ze te overwinnen.

Zie ook: Paascircussen

Wat in 1984 in het Canadese Quebec begon met twintig straatartiesten, groeide uit tot een mega-onderneming met zo’n 1.200 artiesten uit vijftig landen. Cirque du Soleil brengt sinds 1996 shows naar Nederland: de producties ‘Saltimbanco’, ‘Quidam’ en ‘Dralion’ ontvingen lovende kritieken en staande ovaties. In 2008 kwam het circus met ‘Varekai’ naar Amsterdam, dat in 2002 in Montreal in première ging en wereldwijd ruim vijf miljoen bezoekers trok. In 2010 volgde ‘Totem’, in 2012 ‘Kooza’ en vorig jaar (in Ahoy Rotterdam) ‘Quidam’. Cirque du Soleil kenmerkt zich door een vermenging van theater, dans, acrobatiek en sprookjesachtige décors en kostuums en gebruikt géén dieren. Tickets: zie website.

Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Kooza’ in Amsterdan
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Corteo’ in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met TOTEM in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Varekai’ in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil nog tot 24 mei in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>