Shaffy Weekend in Amsterdam

Vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2013 besteedt het Amsterdamse theater Felix Meritis aandacht aan de in 2009 overleden Ramses Shaffy. Het Shaffy Weekend viert het 80e geboortejaar van Shaffy (1933) en het feit dat het Shafffy Theater 45 jaar geleden zijn deuren opende. Dat was in 1969. In 1777 werd het genootschap Felix Meritis (‘Gelukkig door verdiensten’) opgericht door de gegoede burgerij van Amsterdam, met als doel bevordering van kunst en wetenschap, geïnspireerd door de verlichtingsidealen uit die tijd. In 1788 opende het gelijknamige gebouw zijn deuren.

Het genootschap werd in 1889 opgeheven. Daarna deed het pand dienst als drukkerij, later was het het hoofdkantoor van de CPN en de communistische krant De Waarheid en in 1969 werd het de pleisterplaats voor de Nederlandse avant-garde, met onder meer Ramses Shaffy, Neerlands Hoop, Onafhankelijk Toneel en Hauser Orkater. De beproefde formule van het Shaffy Theater wordt nog één keer uit de kast gehaald met jazz, pop, zang, theater, dans, film, lezingen, debatten en een tentoonstelling. Op beide dagen van 19.00 tot 01.00 uur, non stop op vijf podia, filmzaal, café-chantant, grand café en mediashop. Tickets: zie website. Zaterdag is een speciaal dagprogramma met de kindervoorstelling ‘Kikker vertelt’ (11.00 uur) en de forumdiscussie ‘Van Festival of Fools tot nieuwe trends in festivalland’ (16.00 uur).

Lees ook:Felixtival – feestje in Felix Meritis Amsterdam
Lees ook:Felix Meritis viert 225 jaar met opening Observatorium
Lees ook:Herdenking Ramses Shaffy in Carré
Lees ook:Kunstwerk Shaffy in metrostation Vijzelgracht
Lees ook:Honderden fans nemen afscheid van Shaffy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>