Expositie Chinese Terracotta Warriors in Den Haag

De beroemde terracotta soldaten van de eerste keizer van China zijn terug in Nederland (in 2008 waren ze in Assen te zien op Go China).  Tot en met 1 juli zijn ze te zien op de expositie Terracotta Warrios in New Babylon in Den Haag, naast het centraal station. Het is een collectie van ruim 100 handgemaakte replica’s van soldaten uit het graf van het leger van keizer Qin Shi Huangdi (246-210 vC).

Naast de krijgersbeelden zijn er sieraden, dagelijkse gebruiksvoorwerpen en kunstwerken uit die tijd te bewonderen. In 1974 vonden Chinese boeren de eerste beelden; in totaal bleken er ruim 9.000 meer dan tweeduizend jaar het graf van de keizer in Xi’an in de provincie Shanxi te hebben bewaakt. Het graf behoort inmiddels tot het UNESCO-Werelderfgoed. De expositie stond tot nu toe in veertien Europese steden en trok in totaal al meer dan drie miljoen bezoekers. De tentoonstelling is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen kunnen bijvoorbeeld op speurtocht gaan om het geheim van de keizer te achterhalen. Het interactieve programma van de expositie bestaat onder andere uit een multimedia-show over de geschiedenis van de eerste keizer van China. De deuren staan open van 10.0 tot 18.00 uur (de kassa sluit een uur eerder). Tickets: zie website.

Lees ook:‘Go China’ in Groningen en Assen
Lees ook:‘China, The Rise of an Empire’ in Omniversum
Lees ook:Omniversum: Terracottaleger komt tot leven in Den Haag
Lees ook:Dode Zeerollen in Drents Museum Assen
Lees ook:Iedere zaterdag in maart familiedag bij Toetanchamon in Amsterdam EXPO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>