‘China, The Rise of an Empire’ in Omniversum

Vanaf dinsdag 16 mei draait China, The Rise of an Empire een halfjaar in het Haagse koepeltheater Omniversum. De meeslepende en bekroonde grootbeeldfilm (tralier: klik hier) toont aan de hand van de spectaculaire archeologische vondst van het mausoleum van de eerste keizer en het Terracottaleger de ontwikkeling zien van China tot de huidige wereldmacht (bron: persbericht).
-
De grootbeeldfilm China, The Rise of an Empire – bij de Lumière Awards bekroond als beste korte documentaire – gaat heen en weer in de tijd tussen het rijk van de eerste grote keizer ruim tweeduizend jaar geleden en de huidige economische supermacht. De archeologische vondst in 1974 van het mausoleum van keizer Qin Shi Huang, omringd door een Terracottaleger van duizenden krijgers, betekende een unieke tijdcapsule naar het verleden. De vondst bracht vele zaken aan het licht over verleden en heden van China. Qin Shi Huang verenigde de diverse strijdende machten en legde als eerste keizer van het hele rijk de fundering voor het China zoals we het vandaag kennen.
-
China, The Rise of an Empire is een visuele belevenis, die met prachtige luchtfotografie en de nieuwste time-lapse technieken de schoonheid en tragiek laat zien bij het ontstaan van een wereldmacht. Op het 840 m² grote koepelscherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lagere tonen – een onvergetelijke ervaring.
-

Lees ook:Omniversum: Terracottaleger komt tot leven in Den Haag
Lees ook:‘Go China’ in Groningen en Assen
Lees ook:Expositie Chinese Terracotta Warriors in Den Haag
Lees ook:Karel de Grote Jaar van start in Nijmegen
Lees ook:Merovinginsche schat onthuld in Uden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>