Blind Day bij Toetanchamon in Amsterdam EXPO

Op donderdag 14 februari 2013 (Valentijnsdag) organiseert Amsterdam EXPO speciale rondleidingen voor blinden en slechtzienden bij de tentoonstelling Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten. Vanwege de grote toeloop is op vrijdag 15 februari een twee de Blind Day ingelast. De expositieruimte wil graag een traditie opbouwen om haar tentoonstellingen – voor zover mogelijk – voor iedereen toegankelijk te maken, ook voor mensen met een visuele beperking. Vorig jaar waren de Blind Days bij de anatomie-tentoonstelling Body Worlds een groot succes. Dit keer zijn voor het eerst ook schoolklassen uitgenodigd.Deelnemers krijgen – bij hoge uitzondering – de gelegenheid om tentoongestelde objecten uit de gereconstrueerde graftombe aan te raken, zoals de met hiërogliefen bewerkte doodskisten en de grafschatten van de jonge Egyptische farao. De op maat gemaakte rondleidingen worden begeleid door egyptologen (bron: persbericht).

De Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden en kennisorganisatie Bartiméus zijn enthousiast over het initiatief van de Amsterdamse expositieruimte. ‘Op deze manier kunnen kinderen en volwassenen met een visuele beperking op hun eigen wijze de magie van het Oude Egypte beleven’, aldus Petra Koek, woordvoerder van Bartiméus. Op donderdag 14 februari is de ochtend gereserveerd voor schoolklassen (vanaf 11:00 uur). Tussen 12.30 en 16.30 uur start ieder uur een nieuwe rondleiding voor andere belangstellenden.  De internationale reizende tentoonstelling Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten toont één van de grootste archeologische ontdekkingen uit de geschiedenis. De zorgvuldig gereconstrueerde graftombe en de schatten van de legendarische farao zijn nog tot en met 5 mei te zien in Amsterdam EXPO.

Lees ook:Negentigjarigen toasten op Toetanchamon in Amsterdam EXPO
Lees ook:Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten in Amsterdam
Lees ook:Toetanchamon komt naar Amsterdam
Lees ook:Iedere zaterdag in maart familiedag bij Toetanchamon in Amsterdam EXPO
Lees ook:Toetachamon in Amsterdam EXPO donderdag en vrijdag te zien tot middernacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>