Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten in Amsterdam

De internationale tentoonstelling ‘Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten’, komt naar Amsterdam. Donderdag 29 november tot en met 5 mei 2013 is de nieuwe tentoonstellingsruimte Amsterdam Expo in de buurt van station Amsterdam-Zuid het domein van de expositie. De rondreizende expositie was al te zien in steden als Parijs, Barcelona, Seoel en Zürich: de jonge Egyptische farao en zijn schatten trokken tot nu toe al miljoenen toeschouwers.

 

 

Het gaat om gereconstrueerde schatten: drie van de grafkamersvan de beroemde farao zijn nagebouwd op basis van schetsen en notities van de ontdekker van de graftombe, Howard Carter, en beelden van fotograaf Harry Burton. In de kamers zijn replica’s te zien van juwelen, amuletten, koffers, stoelen, wapens, vergulde schrijnen, een gouden strijdwagen en het wereldberoemde gouden dodenmasker. De voorwerpen zijn gemaakt door vooraanstaande Egyptische ambachtslieden en goedgekeurd door egyptologen. Met behulp van multimedia kan het publiek het culturele en religieuze leven in het oude Egypte ervaren.

Lees ook:Toetanchamon komt naar Amsterdam
Lees ook:Negentigjarigen toasten op Toetanchamon in Amsterdam EXPO
Lees ook:Blind Day bij Toetanchamon in Amsterdam EXPO
Lees ook:Dierenmummies in Leiden
Lees ook:Toetachamon in Amsterdam EXPO donderdag en vrijdag te zien tot middernacht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten in Amsterdam

  1. Ans

    Wat een leuke ervaring, je wordt echt compleet meegezogen in het verhaal van Howard Carter en zijn ontdekking van het graf van Toetanchamon. Mooi om alle pracht en praal van de schatten te zien! En de gratis audio gids was helemaal goed!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>