Toetanchamon komt naar Amsterdam

De internationale tentoonstelling ‘Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten’, komt naar Amsterdam. Donderdag 29 november tot en met 5 mei 2013 is de nieuwe tentoonstellingsruimte Amsterdam Expo in de buurt van station Amsterdam-Zuid het domein van de expositie. De rondreizende expositie was al te zien in steden als Parijs, Barcelona, Seoel en Zürich: de jonge Egyptische farao en zijn schatten trokken tot nu toe al miljoenen toeschouwers.

 

 

Althans: gereconstrueerde schatten. Drie van zijn grafkamers zijn identiek nagebouwd voor de expositie op basis van schetsen en notities van de ontdekker van de graftombe, Howard Carter, en beelden van fotograaf Harry Burton. In de kamers zijn replica’s te zien van juwelen, amuletten, koffers, stoelen, wapens, vergulde schrijnen, een gouden strijdwagen en het wereldberoemde gouden dodenmasker. De voorwerpen zijn gemaakt door vooraanstaande Egyptische ambachtslieden en goedgekeurd door egyptologen. Met behulp van multimedia kan het publiek het culturele en religieuze leven in het oude Egypte ervaren.

Lees ook:Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten in Amsterdam
Lees ook:Negentigjarigen toasten op Toetanchamon in Amsterdam EXPO
Lees ook:Iedere zaterdag in maart familiedag bij Toetanchamon in Amsterdam EXPO
Lees ook:Toetachamon in Amsterdam EXPO donderdag en vrijdag te zien tot middernacht
Lees ook:Game of Thrones-expositie komt eind mei terug naar Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>