KunstRAI 2012

Woensdag 30 mei tot en met zondag 3 juni zijn hal 4 en 5 van de Amsterdamse RAI het domein van de KunstRAI (2014: klik hier). In 2006 werd de ondertitel ‘Art Amsterdam’ de officiële naam van deze kunstbeurs, maar deze editie is de oude naam in ere hersteld. De KunstRAI is een brede, nationale kunstbeurs voor hedendaagse kunst: een publieksbeurs met circa 70 deelnemers. Een selectiecommissie van met name conservatoren uit verschillende musea beoordeelt deelnemers op kwaliteit en professionaliteit. Acht jonge, innovatieve galeries zijn geselecteerd om onder de naam ‘RawEdges’ het werk van aanstormend talent te tonen.

Iedere dag zijn er een aantal activiteiten. Zo verzorgt AimAtArt dagelijks om 15.00 en 17.00 uur gratis rondleidingen. Djçomponist Beau Zwart laat elke dag van 17.00 tot 21.00 uur een loungy mix van bestaande en eigen nummers horen. Er wordt een nieuwe kunstprijs uitgereikt: de Stichting MK Award, bedoeld voor een kunstenaar die los van de waan van de dag, ongeacht leeftijd en medium, stug doorwerkt aan een eigen oeuvre. Het is een initiatief van een aantal nauw betrokkenen bij voormalig MKgalerie Rotterdam/Berlin van Emmo Grofsmid en Karmin Kartowikromo, die juli vorig jaar onderweg van Rotterdam naar Berlijn bij een auto-ongeluk om het leven kwamen. De beurs is te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur, zondag tot 18.00 uur.

Lees ook:KunstRAI 2014 in Amsterdam
Lees ook:KunstRAI 2017 best bezochte editie van de afgelopen zes jaar
Lees ook:KunstRAI 2015 in Amsterdam
Lees ook:KunstRAI Amsterdam – woensdag 1 tot en met zondag 5 juni
Lees ook:Art Rotterdam 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>