KunstRAI 2015 in Amsterdam

Woensdag 27 tot en met zondag 31 mei vindt in de Amstelhal (hal 7) van de Amsterdamse RAI de 31e editie plaats van de KunstRAI, een nationale publieksbeurs voor hedendaagse kunst (2016: klik hier). De KunstRAI ‘profileert zich de laatste jaren als brede kunstbeurs waar ruimte is voor verscheidenheid: gevestigd en bekend naast vernieuwing en experiment.’ Dit jaar krijgen jonge galerieën de gelegenheid zich te presenteren, waaronder een aantal die voor het eerst aan een beurs deelnemen. In zogenaamde RAW EDGE en PICCOLO stands tonen zij verrassend werk van vooral jonge kunstenaars. Achterin de zaal is een speciaal plein voor hen ingericht (bron: persbericht).

Zie ook: ARTZUID 2015

Daarnaast zijn er op de beurs onder de ruim 70 deelnemers veel bekende galerieën voor hedendaagse kunst uit het hele land, waaronder galerieën gespecialiseerd in sieraden, glas en keramiek en fotografie. Zestien galerieën hebben tevens een solostand ingericht met het werk van één kunstenaar aan wie zij extra aandacht willen besteden. Kunstenares Elvira Wersche creëert tijdens de beurs bij 99Uitgevers een indrukwekkende en kleurrijke zandsculptuur op de vloer.

Tijdens de opening op 27 mei treden jonge balletdansers van het Nationaal Ballet op in het kader van ART FUNDS ART, een nieuw financieringsinitiatief voor de kunsten. Donderdagavond wordt de beurs na de officiële sluitingstijd een wel heel bijzondere avond voor bezoekers. WE ARE THE GUYS, een samenwerkingsverband van de innovatieve galerieën Qlick Editions en Walls Art-house, opent BOOTH 51: een geheime stand op beurs die openblijft tot middernacht als epicentrum van de avond waar kunst ontdekt wordt op een uitdagende manier met een barquiz, een datingavond voor kunstliefhebbers en rondleidingen in het duister: met een zaklamp kunstwerken in een nieuw licht bekijken. 

Lees ook:KunstRAI Amsterdam – woensdag 1 tot en met zondag 5 juni
Lees ook:KunstRAI 2017 best bezochte editie van de afgelopen zes jaar
Lees ook:KunstRAI 2014 in Amsterdam
Lees ook:Art Amsterdam 2008 in de RAI
Lees ook:FOR REAL – opvolger van Kunstbeurs ‘Realisme’ in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>