Art Rotterdam 2011

Donderdag 10 tot en met zondag 13 februari 2011 is de Cruise Terminal van de Holland Amerika Lijn het decor van de 12e editie van Art Rotterdam, een internationale kunstbeurs voor opkomend talent (2013: klik hier). Zeventig galeries uit binnen –en buitenland zijn aanwezig: naast  Nederlandse topgaleries komt  40 procent van elders, waaronder acht uit Groot-Brittannië, de belangrijkste galerie uit Roemenië (Gallery Plan B) en een groot  aantal Belgische deelnemers.

 

De Nederlandse kunstenaar Navid Nuur (1976) staat deze editie centraal: zijn werk staat op een centrale plek op de beursvloer. In het gebouw Las Palmas tegenover de Cruise Terminal vindt gelijktijdig Object Rotterdam plaats: een internationale beurs op het raakvlak van kunst en design. Tijdens de beurs zijn her en der in de havenstad tentoonstellingen, waaronder in het museum Boijmans van Beuningen, de Kunsthal en Rotterdamse galeries. In een tijdelijk paviljoen in het Nederlands Architectuur Instituut (NAi) zijn films te zien van videoartiesten die op Art Rotterdam zijn vertegenwoordigd en daarnaast de films die dinsdag 8 februari in Brussel de ECF Routes Princess Margriet Awards 2011 krijgen uitgereikt. De European Cultural Foundation (ECF)  zet zich ruim vijftig jaar in voor culturele samenwerking in Europa. De prijs werd in 2008 in het leven geroepen, toen de prinses afscheid nam als voorzitter van de ECF. De voormalige aankomst –en vertrekhal van de Holland Amerika Lijn, pal naast de Erasmusbrug aan de Wilhelminakade, opent de deuren voor de kunstbeurs op donderdag van 12.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

Lees ook:ART en OBJECT Rotterdam 2012
Lees ook:ART Rotterdam, Raw Art Fair en OBJECT Rotterdam
Lees ook:Art Rotterdam 2010
Lees ook:FIRST ART FAIR in Passanger Terminal Amsterdam
Lees ook:Bruggenloop Rotterdam verhuist naar de kerst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>