ART Rotterdam, Raw Art Fair en OBJECT Rotterdam

Komend weekend is Rotterdam the place to be voor liefhebbers van eigentijdse kunst (2014: klik hier). Donderdag 7 tot en met zondag 10 februari 2013 staat de 14e internationale kunstbeurs ART Rotterdam in de Cruise Terminal, gelijktijdig met OBJECT Rotterdam voor eigentijds design in het Nederlands Architectuur Instituut (NAi). Daarnaast komt het ‘jonge, verfrissende broertje’ van ART Rotterdam terug: de Raw Art Fair. De havenstad zelf bruist van activiteiten tijdens de Art Rotterdam Week, met sitefairs, pop-up shows, open studio’s en speciale exposities.

 

ART Rotterdam biedt de laatste ontwikkelingen in de internationale beeldende kunst. In de Cruiseterminal en LP2 op de Wilhelminapier presenteren 95 galeries zich, waarvan de helft uit het buitenland komt. Veel galeries die ook op internationale topbeurzen in Bazel, Londen en New York staan, kiezen in Rotterdam voor de opkomende kunstenaar uit hun galerie. Dat maakt ART Rotterdam tot één van de spannendste beurzen voor jonge kunst in Europa. Nieuw is Art Rotterdam Projections: de eerste videobeurs van Nederland, te vinden in LP2 in gebouw Las Palmas tegenover de Cruise Terminal.

 

OBJECT Rotterdam toont unieke objecten uit de hele wereld, one-offs (waarvan er slechts één bestaat) of limited editions zijn te zien, van gevestigde en upcoming designers uit binnen- en buitenland, uit verschillende ontwerpdisciplines en in uiteenlopende materialen. Tickets en tijden: zie website. Er rijdt een pendelbus tussen beide beurzen. De Rw Art Fair is te vinden in pakhuis Santos aan de Brede Hilledijk 65, naast metrohalte Rijnhaven (5 minuten lopen vanaf de Wilhelminakade). Tickets en tijden: zie website.

Lees ook:ART en OBJECT Rotterdam 2012
Lees ook:Art Rotterdam 2011
Lees ook:Bruggenloop Rotterdam verhuist naar de kerst
Lees ook:ART Rotterdam Week 2014
Lees ook:TEFAF Maastricht 2013

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “ART Rotterdam, Raw Art Fair en OBJECT Rotterdam

 1. hans bakker

  Hoewel het futuristisch klinkt, is de correcte naam van deze hoog professionele videobeurs: Art Rotterdam PROJECTIONS. Een unieke gebeurtenis in Nederland en zelfs voor Europa. Topkwaliteit films waar je gerust 4 uur voor uittrekt om alles te bekijken.

    /   Reply  / 
  1. Erik Feenstra Auteur

   Excuses; de fout is verbeterd.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>