Philip Glass in de Melkweg Amsterdam

Zaterdag 28 en zondag 29 april 2012 staat de Amerikaanse componist Philip Glass in de Amsterdamse Melkweg. Zaterdag verzorgt hij samen met violist Tim Fain ‘An Evening of Chamber Music’. Zondag presenteert hij een unieke avond met filmmuziek en dans. Zaterdag staan werken met een kleine bezetting op het programma. Zondag opent de grootmeester de avond zelf met een optreden. Dirigent Michael Riesman voert met het M&M Ensemble suites uit van de filmklassieker ‘Dracula’ en ‘The Hours’. Choreograaf Koert Stuyf presenteert de wereldpremière van ‘Intaglio’, op muziek van Glass, gedanst door Ellen Edinoff.

 

Glass hoort zonder twijfel tot de belangrijkste componisten van de laatste 50 jaar. Hij schreef veel soundtracks voor speelfilms en documentaires en kreeg daarvoor onder meer een Golden Globe en drie Oscarnominaties. Zijn belangrijkste werken zijn avondvullende stukken als ‘Einstein on the Beach’. Riesman begin in 1974 als keyboardspeler in het ensemble van Glass en is er sinds 1976 de dirigent van. Koert Stuyf was van oorsprong schilder en beeldhouwer en maakte samen met zijn muze Ellen Edinoff in de jaren ’70 furore met experimentele dansvoorstellingen. Tickets: zie website.

Lees ook:World Minimal Music Festival
Lees ook:Dirigent Frans Brüggen overleden
Lees ook:Prinses Beatrix bij opening Gergiev Festival Rotterdam
Lees ook:Meester oude muziek Gustav Leonhardt overleden
Lees ook:Benefietconcert voor kindsoldaten in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>