Prinses Beatrix bij opening Gergiev Festival Rotterdam

Donderdagavond 5 september is prinses Beatrix aanwezig bij het openingsconcert van het Gergiev Festival in de Doelen in Rotterdam (2015: klik hier). De 18e editie van het festival van het Rotterdam Philharmonisch Orkest (RPO) duurt tot en met zaterdag 7 september.  Thema dit jaar zijn Russische componisten en drie generaties Russische pianisten. Donderdag is de Dag van Prokofiev, vrijdag de Dag van Stravinsky en zaterdag de Dag van Moessorgski.

Dirigent Valery Gergiev maakte 25 jaar geleden zijn debuut bij het Rotterdamse orkest, in 1988. In 1995 werd hij chef-dirigent van in 1996 artistiek leider van de eerste editie van het Gergiev Festival. Tijdens de tiende editie werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. In 2008 nam hij afscheid van het RPO als chef-dirigent. Gergiev dirigeerde alle grote symfonie-orkesten ter wereld. Het openingsconcert op donderdag wordt gespeeld door het orkest van het Mariinsky Theater, het eigen orkest van Gergiev uit Sint Petersburg.

Lees ook:Gergiev Festival in De Doelen Rotterdam
Lees ook:Afscheidconcert Valery Gergiev in Doelen Rotterdam
Lees ook:Lintjesregen 2010
Lees ook:Lintjesregen 2011
Lees ook:Lintjesregen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>