Benefietconcert voor kindsoldaten in Den Haag

Zaterdag 31 oktober 2009 wordt in het World Forum Theater in Den Haag de multiculturele vredesmis ‘The Armed Man: a Mass for Peace’ (1999) van de Engelse componist Karl Jenkins opgevoerd tijdens het Concert voor kindsoldaten. De voorstelling is een benefietconcert, dat de meer dan 250.000 kindsoldaten in de wereld in de schijnwerpers moet zetten. De opbrengst van de avond gaat voor 100% naar War Child projecten om ex-kindsoldaten op te vangen. Kaarten kosten € 55,=. ‘The Armed Man’ verbindt alle soortenreligieuze muziek: de katholieke mis, het moslimgebed, gregoriaans gezang en de Engelse hymne. Indringende videobeelden ondersteunen het concert.

De tekst bevat delen uit de Bijbel, delen van de islamitische oproep tot gebed en de hindoeïstische Mahãbhãrta, maar ook een teksten van schrijvers en van een overlevende van de kernbom op Hiroshima. De componist droeg het stuk op aan de slachtoffers van de oorlog in Kosovo. De première van het stuk vomnd in 2000 plaats in de Royal Albert Hall in Londen. In Den Haag zingen solisten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, een koor van zo’n 150 zangers uit verschillende delen van het land en leden van het Residentiekoor, Concertkoor Corda Vocala en het Jeroen Bosch Koor/Orpheus Ensemble. Het Rotterdams Jongenskoor en het Viotta Jeugdorkest maken het ensemble compleet. Het Jongenskoor biedt jongens van 5 tot 23 jaar met muzikale en culturele vorming een alternatieve vrijetijdsbesteding. Dirigent is Hans Malta, dirigent van koren in heel Zuid-Holland (bron: persbericht).   

Lees ook:Concertgebouworkest 125 jaar
Lees ook:Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam – ‘Ascot in Het Park’
Lees ook:Aurora Orchestra maakt Nederlands debuut in Het Concertgebouw
Lees ook:Slotconcert Holland Festival gratis in Oosterpark te zien
Lees ook:Philip Glass in de Melkweg Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>