Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam – ‘Ascot in Het Park’

IMG_20160522_122635Zondag 23 augustus is Het Park bij de Rotterdamse Euromast voor de 29e keer het decor van de Dag van de Romantische Muziek, het oudste muziekfestival van Rotterdam (2016: klik hier). Wat ooit begon met een ensemble in de rozentuin, groeide uit tot een volwaardig klassiek muziekevenement met 25.000 tot 40.000 bezoekers. Zij komen uit het hele land en strijken neer op de glooiende grasvelden van Het Park, al dan niet gekleed in romantische kleding of getooid met een hoed. Vandaar de bijnaam ‘Ascot in Het Park’. Dit jaar is het ook mogelijk om er te trouwen of om in ondertrouw te gaan. Het evenement duurt van 12.00 tot 22.00 uur en is gratis te bezoeken (bron: persbericht).


 

Als altijd zorgt een mix van artiesten dat het de bezoekers op muzikaal gebied aan niets ontbreekt. Bijzonder is het optreden van Remy van Kesteren, een harptalent van wereldformaat dat op zijn tiende al werd toegelaten op het conservatorium. Hij opent de dag. Nog zo’n talent dat op zijn tiende al uitblonk, is cellist Jan Bastiaan Neven. Pianiste Patricia de la Vega zette nog jonger haar eerste stapjes in de muziekwereld: op haar zevende aan het conservatorium van Madrid. Daarnaast zal het Doelen Ensemble te horen zijn, hét ensemble voor moderne muziek van het zuiden. Dans is er ook, met op het danspodium optredens van de Russian School of Arts en de Meriton Society, die hofdansen laten zien.

Wie er altijd van droomde om een keer op te treden op de Dag van de Romantische Muziek, kan dit jaar zijn muzikale hart ophalen. Zo zijn er proeflessen bij muziekschool Muziek Experience op allerlei klassieke instrumenten. Wie denkt een aardig deuntje te kunnen zingen of spelen, kan meedoen aan de Classical Karaoke, samen met leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Bezoekers met gouden keeltjes kunnen meedoen met de Meezing Opera van het Ropera Koor. Hierin zitten fragmenten uit de Feyenoord Opera van het Rotterdams Wijktheater. Art Zegelaar verzorgt een lezing over de geschiedenis van de klassieke muziek en de invloed ervan op moderne popmuziek.

De Dag van de Romantische Muziek is nog steeds gratis dankzij de steun van vrijwilligers en bezoekers, die dit jaar bij de entree om een vrijwillige bijdrage gevraagd worden. Wie een donatie doet, krijgt de Romantische Krant cadeau. Maar wie substantieel meer wil bijdragen, kan zich aanmelden als Vriend. Met een bedrag vanaf tien euro per jaar steunen de Vrienden het festival. De vriendenkring van de Dag van de Romantische Muziek krijgt regelmatig een uitnodiging voor een klassiek concert en andere extra’s. Wie meer dan 123 euro bijdraagt (een verwijzing naar de driekwartsmaat), krijgt een uitnodiging voor een exclusief concert in de Noorse Kerk op 23 augustus.

 

Lees ook:Avond en Dag van de Romantische Muziek Rotterdam: 20/21 augustus
Lees ook:Rotterdam: Dag van de Romantische Muziek 2017
Lees ook:Dag van de Romantische Muziek in het Park in Rotterdam
Lees ook:Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam
Lees ook:Trouwen op de Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>