Trouwen op de Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam

IMG_20160515_134058Wat is er romantischer dan je ja-woord geven? Trouwen op de Dag van de Romantische Muziek! Dat kan dit jaar voor het eerst. Het huwelijk wordt door een bevoegde trouwambtenaar gesloten en is daarmee dus officieel. Liefdeskoppels kunnen ook trouwgeloften komen vernieuwen of in ondertrouw gaan. Trouwlustigen moeten wel tijdig van tevoren een afspraak te maken bij de Gemeente Rotterdam (via de Stadswinkel) en aangifte te doen van het huwelijk (in ondertrouw gaan). Voor het vernieuwen van de geloften hoeft men alleen contact op te nemen met de organisatie van het festival en is het niet nodig eerst bij de gemeente aan te kloppen (bron: persbericht).

De Dag van de Romantische Muziek vindt zondag 23 augustus voor de 29e keer plaats in Het Park naast de Euromast, maar liefdeskoppels moeten zich ruim van tevoren aanmelden via de website. Ze kunnen de romantische knoop maar beter zo snel mogelijk doorhakken, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor de bruiloften is het mooiste plekje van Het Park gereserveerd, daar waar het ‘Tussen de Hagen-concert’ altijd plaatsvond. Romantiek gegarandeerd! Informatie over aanmelden huwelijk/ vernieuwen geloftes/ ondertrouw: 010-4112353.

Klassieke muziek staat centraal, maar ook op culinair gebied is er van alles te beleven. Geen patat en fastfood zoals op andere festivals, maar culinair genieten. Op verschillende plekken serveren Rotterdamse traiteurs, restaurants en specialisten hun lekkerste gerechten, zoals goede koffie, vers gebakken brood, mooie wijnen, ambachtelijke taarten en een keur aan hartige gerechtjes. Door iets lekkers te kopen bij ParkProeven steunen bezoekers bovendien het gratis festival, waarvoor geen entree wordt geheven, ondanks het feit dat het nauwelijks subsidie ontvangt. Om het gratis te laten blijven, komt bij de uitgang een reuze spaarpot waar bezoekers geld in kunnen werpen, in ruil voor de Romantische Krant, het programmaboekje van de dag.

De Dag van de Romantische Muziek is het oudste muziekfestival van Rotterdam. Het begon ooit heel klein met een ensemble in de rozentuin van Het Park, maar groeide door de jaren uit tot een volwaardig klassiek muziekevenement waar tussen de 25.000 en 40.000 bezoekers op af komen. Bezoekers uit het hele land strijken neer op de glooiende grasvelden van Het Park, al dan niet gekleed in romantische kleding of getooid met een hoed. Vandaar dat het festival ook wel ‘Ascot in Het Park’ genoemd wordt.

Lees ook:Avond en Dag van de Romantische Muziek Rotterdam: 20/21 augustus
Lees ook:Rotterdam: Dag van de Romantische Muziek 2017
Lees ook:Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam – ‘Ascot in Het Park’
Lees ook:Dag van de Romantische Muziek in het Park in Rotterdam
Lees ook:Dag van de Romantische Muziek 2014 in Het Park Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>