Rotterdam: Dag van de Romantische Muziek 2017

Zondag 20 augustus is Het Park bij de Rotterdamse Euromast voor de 31e keer het decor van de Dag van de Romantische Muziek, het oudste muziekfestival van Rotterdam. Wat ooit begon met een ensemble in de rozentuin, groeide uit tot een volwaardig klassiek muziekevenement en een icoon voor Rotterdam. Tienduizenden bezoekers komen uit het hele land en strijken neer op de glooiende grasvelden, al dan niet gekleed in romantische kleding of getooid met een hoed. Vandaar de bijnaam ‘Ascot in Het Park’.

Zie ookPrinsengrachtconcert

De dag ervoor is vanaf 16.00 uur de Avond van de Romantische Muziek in Het Park, met muziek, culinair genoegen en als hoogtepunt ‘De Drijvende Diva’, een operazangeres met een jurk van parasols waarin ze op het water drijft. Zondag is ‘De Dag’, met vanaf 12.00 uur vooral veel muziek en culinair genieten. Al in 1854 was het Park de plek voor een internationaal klassiek muziekfestival, met de beroemde componist en pianist Frans Liszt. In 1986 werd de eerste Dag van de Romantische muziek georganiseerd, toen nog een bescheiden festival met één podium. De toegang is gratis, maar om uit de kosten te komen, wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Lees ook:Avond en Dag van de Romantische Muziek Rotterdam: 20/21 augustus
Lees ook:Dag van de Romantische Muziek 2014 in Het Park Rotterdam
Lees ook:Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam
Lees ook:Dag van de Romantische Muziek in het Park in Rotterdam
Lees ook:Trouwen op de Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>