Concertgebouworkest 125 jaar

Zondag 3 november bestaat het Concertgebouworkest 125 jaar. Op 3 november 1888 werd het orkest voor het eerst aan het publiek gepresenteerd, met een concert van 120 muzikanten onder leiding van dirigent Willem Kes. Zondagmiddag is er een verjaardagsconcert in het Concertgebouw, dat begin dit jaar haar 125e verjaardag vierde.

De AVRO zendt het concert rechtstreeks uit vanaf 15.00 uur op Nederland 2. Op het programma staan de première van ‘Mysteriën’ van de Nederlandse componist Louis Andriesen, dat hij speciaal voor het orkest schreef en ‘Ein Heldenleben’ van Richard Strauss, dat de componist in 1898 opdroeg aan het toen tienjarig orkest. Het Concertgebouworkest, mag sinds haar eeuwfeest in 1988 het predicaat ‘Koninklijk’ voeren. Het KCO hoort tot de absolute wereldtop. Het jarige orkest is het hele jaar al op wereldtournee. Vrijdag 48 november speelt het orkest in Sint Petersburg, als afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar, in aanwezigheid van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Lees ook:Concertgebouworkest om trots op te zijn
Lees ook:Koninklijk Concertgebouw Orkest 125 jaar
Lees ook:Slotconcert Holland Festival gratis in Oosterpark te zien
Lees ook:Première Salomé bij Nederlandse Opera
Lees ook:Concertgebouw viert feest met Sterrengala

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>