Groninger Museum door hoogwater ontruimd

Een paar dagen leek het Groninger Museum de rondrazende storm en het hoogwater te kunnen trotseren, maar donderdagavond moest het gebouw worden ontruimd. Het museum blijft in ieder geval tot komende dinsdag gesloten voor het publiek. Gisteravond moesten in allerijl de benedenzalen in het gebouw worden ontruimd vanwege het hoge water.

Er werd een waterstand van 1.30 meter boven NAP voorspeld, maar uiteindelijk bleef het bij 1.10 meter en kwam het water net niet tot aan de ramen. Tijdens de watersnood in 1998 sijpelde het water via de ramen het museum in: ook toen moest worden ontruimd. Donderdagavond werden honderden kunstwerken verplaatst naar de Gouden Toren. Als het waterpeil niet opnieuw stijgt, wordt maandag de verplaatste tentoonstelling teruggebracht naar de benedenzalen, meldde een woordvoerder van het museum.

Lees ook:Onaffe Scheringa Museum in de verkoop
Lees ook:Gifwolk vrij bij schoonmaak zwembad
Lees ook:Wolkbreuk zorgt voor veel overlast in regio Rotterdam
Lees ook:De Rotterdam – grootste gebouw van Nederland – geopend
Lees ook:Waterpeil Rijn over hoogste punt heen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>