Gifwolk vrij bij schoonmaak zwembad

De BlinkerdBij het jaarlijkse onderhoud van zwembad de Blinkerd aan de Seinpoststraat in Scheveningen kwam woensdagnacht een giftig gas vrij. Schoonmakers maakten de paden rond het bad schoon met een schoonmaakmiddel: een oplossing van fosfor –en zoutzuur. Als dat mengt met het chloor in het zwemwater, ontstaat een chemische reactie waarbij giftig gas vrijkomt. Dat gebeurde: het gas verspreidde zich razendsnel door het gebouw. De twee schoonmakers vluchtten het pand uit en waarschuwden de brandweer. Toen die aankwam, stond het hele gebouw vol met het giftige gas.

De brandweer verrichtte eerst metingen buiten om te kijken of de omgeving moest worden ontruimd. Er werd geen gas gemeten, zodat de omwonenden in hun huizen konden blijven. Daarna ging de brandweer in gaspakken het pand in om metingen te verrichten. De ventilatie werd aangezet en de dampen werden neergeslagen met een sproeistraal om verspreiding te voorkomen. Als het gebouw veilig is, zal de brandweer de restanten van het schoonmaakmiddel in het zwembad verwijderen.

Lees ook:Grote brand in laboratorium Rotterdam
Lees ook:Groot asbest alarm in Amsterdam
Lees ook:Dikke rookwolk door brand in Wormerveer
Lees ook:Kinderen na speurtocht met spoed naar ziekenhuis
Lees ook:Grote brand in Alpen aan de Rijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>