De Rotterdam – grootste gebouw van Nederland – geopend

In Rotterdam is donderdag 21 november het grootste gebouw van Nederland geopend: De Rotterdam, aan de Wilhelminapier op de Kop van Zuid, vlak naast de Erasmusbrug. Het gebouw bestaat uit drie torens vlak naast elkaar, is 150 meter hoog en al staat het op een stuk grond dat niet groter is dan een voetbalveld, beslaat de kolos 160.000 vierkante meter. De Rotterdam is ontworpen door architectenkantoor OMA van Rem Koolhaas. Hij wilde met het ontwerp het idee van de ‘verticale stad’  toepassen.

De naam van het gebouw verwijst naar de SS Rotterdam, het stoomschip waarop honderdduizenden mensen op zee naar New York werden verscheept. Om al die mensen bezig te houden, moest het schip veel functies herbergen. In het gebouw wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd. Er komen restaurants en cafés, een congresruimte, een hotel me t285 kamers, 240 appartementen en kantoren. De gemeente gaat een flinke hoeveelheid kantoorruimte huren. Er zijn vijf lagen  om de auto te parkeren, een deel ervan ondergronds.

Lees ook:Gewonden na instorten gebouw naast Bijenkorf Rotterdam
Lees ook:Grootste grafveld van hunebedbouwers in Noordwest-Europa ontdekt bij Dalfsen
Lees ook:Evoluon Eindhoven heropent voor publiek
Lees ook:Grootste cruiseschip ter wereld meert af in Rotterdam
Lees ook:Koolhaas ontwerpt grootste hotel Benelux naast Rai Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>