Festival het Accordeon Deventer

Donderdag 11 tot en met zondag 14 februari 2010 vindt in Deventer de 11e editie plaats van het tweejaarlijkse Festival Het Accordeon. De Hanzestad staat opnieuw bol van concerten en  activiteiten, zoals accordeon lezingen, workshops en in de Bergkerk de tentoonstelling ‘Balgen op de berg’. Een greep uit het aanbod: Frank Marocco uit de VS met het Jazz Milennnium Orchestra, Motion Trio uit Polen, Petra Berger met Tango Dorado, Riccardo Tesi uit Italië, Wu Wei uit China en onze eigen Carel Kraayenhof met het Orkest van het Oosten.

 

Vooral op zaterdag en zondag zijn er tal van hoogtepunten. Uniek is de medewerking van (amateur)kunstenaars uit verschillende disciplines tijdens het festival: niet alleen op de Muziekmarkt zijn ze te vinden, maar ook in de Bergkerk. Daar vindt donderdagavond de aftrap plaats met talent van eigen bodem en studenten uit andere landen. Er volgen meer concerten in deze kerk, maar de hoofdlocatie is de Deventer Schouwburg, met verschillende (lunch-)concerten. Zaterdag vindt daar een gala-avond plaats met toppers uit de accordeonwereld: ‘Toppers Overal’.  In alle ruimtes van de schouwburg en de zaal van de Leeuwenkuil is wat te beleven. Zondagmiddag komt Carel Kraayenhof met het Symfonieorkest van het Oosten. Hij vertolkt al jaren muziek Astor Piazzola en andere componisten uit Argentinië op zijn bandoneon en werd wereldberoemd door ‘de traan van Máxima’, toen hij speelde op haar huwelijk met Prins Willem-Alexander in 2002. Misschien lukt het hem op deze dag van de Liefde (Valentijnsdag) om bij het grote publiek ook een traan te ontlokken.

Lees ook:Accordeonfestival Deventer
Lees ook:De traan van Máxima
Lees ook:Tangomania in Den Bosch
Lees ook:Koning Willem-Alexander en koningin Máxima 15 jaar getrouwd
Lees ook:Accordeon Festival Hoogezand-Sappermeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>