Koning Willem-Alexander en koningin Máxima 15 jaar getrouwd

Donderdag 2 februari zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima 15 jaar getrouwd. Wat hádden we op die dag in 2002 met z’n allen de zenuwen: was er kans op een aanslag, zo vlak na 9/11? Relletjes? Slecht weer? Sluipschutters lagen op de daken en vliegverkeer boven de stad was verboden.

En wat wèrd het mooi: een stralende zon, een verliefde prins en een stralende bruid. En natuurlijk: de legendarische traan (klik hier voor een videofragment).  Bij het lied ‘Adios Nonino’ van de Argentijnse componist Piazzola, gespeeld door Carel Kraayenhof op het bandoneon, liet de kersverse prinses de waterlanders de vrije loop. Het is al eens het tv-moment aller tijden genoemd. Sinds de troonswisseling in 2013 zijn de prins van Oranje en de prinses koning en koningin. Ze vieren hun kristallen bruiloft privé. De koning wordt op 27 april vijftig, dat zou – in combinatie met dit jubileum – volgens berichten ‘grootser worden gevierd’.

Lees ook:Willem-Alexander en Máxima 10 jaar getrouwd
Lees ook:De traan van Máxima
Lees ook:Festival het Accordeon Deventer
Lees ook:Tangomania in Den Bosch
Lees ook:Koningin Máxima jarig, maandag mag de vlag uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>