Kasteelfeesten Wijchen 2017

Woensdag 24 tot en met zaterdag 27 mei (rond Hemelvaartsdag) vinden in Wijchen (bij Nijmegen) voor de 35e keer de  Kasteelfeesten Wijchen plaats: vier dagen feest in de kasteeltuin, met vermaak voor jong en oud. Woensdagavond begint met een dance avond voor jongeren: [email protected] Castle. Donderdag is er een culturele middag en de Hollandse avond. Vrijdagmiddag is traditioneel seniorenmiddag, ’s avonds de Foute Avond. Zaterdagochtend is voor kinderen en ‘s avonds worde nde feeesten beëindigd met een spetterende finale. Tickets: zie website.

Ook op donderdag vindt de Kastelenwandeltocht plaats, dit jaar voor de 34e keer, over 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer en staat in het centrum van Wijchen een grote braderie met 130 kramen, een minikermis, een grote demonstratie van scouting en oud-Hollandse spelletjes. De feesten werden voor het eerst in 1983 gehouden, om te vieren dat de gemeente Wijchen het kasteel vijftig jaar daarvoor had verworven, om te voorkomen dat het fraaie bouwwerk zou worden gesloopt. Dat was een gewaagde aankoop in de crisisjaren: een halve eeuw daarna was het dan ook reden voor een groot feest, dat sindsdien ieder jaar terugkeert.

Lees ook:Woensdag 4 – zaterdag 8 mei: Kasteelfeesten Wijchen 2016
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2015
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2013
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2014
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>