Kasteelfeesten Wijchen 2014

Woensdag 28 tot en met zaterdag 30 mei vinden in Wijchen (bij Nijmegen) voor de 32e keer de Kasteelfeesten Wijchen plaats (2015: klik hier): drie dagen feest in de kasteeltuin, met vermaak voor jong en oud. De zaal is iedere avond vanaf 20.00 uur open en de tent sluit om 01.00 uur.  Omdat het Emporium op 31 mei haar 10e editie viert, zijn de Kasteelfeesten dit jaar een dag ingekort. Woensdagavond begint met de 538 Drive-In-show. Donderdagmiddag (Hemelvaartsdag) is er een gym- en speelplein voor kinderen en ‘s avonds de Hollandse avond. Vrijdagmiddag is traditioneel seniorenmiddag, ’s avonds komen de muzikale topacrts Crazy Piano’s en Dj Ronnie.

Vast onderdeel is de Kastelen Wandeltocht op Hemelvaartsdag, dit jaar voor de 31e keer, over 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer. Op Hemelvaartsdag staat in het centrum van Wijchen een grote braderie met een grote demonstratie van de scouting met oud-Hollandse spelletjes en een minikermis. De feesten werden voor het eerst in 1983 gehouden, om te vieren dat de gemeente Wijchen het kasteel vijftig jaar daarvoor had verworven, om te voorkomen dat het fraaie bouwwerk zou worden gesloopt. Dat was een gewaagde aankoop in de crisisjaren en 50 jaar later dan ook reden voor een feest.

Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2015
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2013
Lees ook:Woensdag 4 – zaterdag 8 mei: Kasteelfeesten Wijchen 2016
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2012
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>